صورتجلسه جلسه شورای سیاستگذاری « دومین کنفرانس فرصت‌های سرمایه گذاری در ایران پساتحریم»
12 November 2016

جلسه شورای سیاستگذاری «دومین کنفرانس فرصت­های سرمایه گذاری در ایران پساتحریم» رأس ساعت 15 روز یکشنبه 16/8/95 با حضور دکتر احمد جمالی (مدیرکل محترم سرمایه گذاری سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران)، مهندس صفاکش (نماینده دکتر سید مسعود هاشمیان قائم مقام محترم معاون وزیر در امور بین المللی و بازرگانی و مدیر کل اقتصادی و جذب سرمایه گذاری وزارت نفت)، آقای ابوالفضل کوده­ئی (مدیرکل محترم اروپا، آمریکا و کشورهای مشترک المنافع وزارت صنعت، معدن و تجارت)، آقای تقی خانی  (نماینده دکتر فرازنده مدیرکل محترم کشورهای آسیای شرقی وزارت امور خارجه)، دکتر عباس قنبری (رایزن علمی محترم جنوب شرق آسیا وزارت امور خارجه)، آقای وحید شریف (نماینده دکتر فرهاد زرگری رئیس محترم هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران)، سرکار خانم فریال مستوفی (عضو هیئت نمایندگان  اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران)، آقای بنایی فر و خانم مسروری (نمایندگان دکتر عظیمی  دبیر کل محترم و عضو هیأت رئیسه اتاق تعاون ایران)، مهندس عطاردیان (نائب رئیس کانون عالی کارفرمایی و انجمن­های صنفی ایران)، خانم مختاری (نماینده دکتر کرباسی مدیرکل محترم مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اسلامی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران)،دکتر زالی (رئیس دانشکده کارآفرینی و رئیس کنفرانس)، دکتر سیدامیری (عضو هیأت علمی دانشکده کارآفرینی و دبیر اجرایی کنفرانس) و آقای مددی (مدیر اجرایی کنفرانس) به عنوان مهمانان جلسه تشکیل گردید.

در ابتدای جلسه آقای مددی ، ضمن خوش آمدگویی به مهمانان، گزارشی اجمالی از برگزاری اولین کنفرانس فرصت­های سرمایه گذاری در ایران پساتحریم ارائه دادند. سپس دکتر جمالی در مورد ضرورت کنفرانس صحبت کردند و اشاره داشتند که همایش هایی می­تواند در توسعه سرمایه گذاری در کشور مفید باشد که اقدامات برنامه ریزی آن به درستی انجام گیرد، اگر نشستی که در تهران است بتواند فرصت های مناسبی را در اختیار سرمایه گذاران مالزیایی قرار دهد و اسامی افراد را در اختیار مجموعه های ایرانی قرار دهیم، می توانیم به نتایج این نشست امیدوار باشیم. ایشان همچنین اضافه کردند که باید توجه داشت که این نشست در خصوص تشویق سرمایه گذاری خارجی است و تمامی امور باید در همین راستا صورت بگیرد.

مهندس عطاردیان ضمن برطرف کردن ابهامات خود در خصوص تاریخ برگزاری کنفرانس، نارضایتی خود را در خصوص امضای تعداد زیادی تفاهم نامه در کشور که بعد از آن نتیجه ای را به دنبال نداشته است، اعلام کردند و فرمودند که مقررات سرمایه گذاری خارجی در

ایران اشتباه است و این قانون نیاز دارد که دولت تضمین کند سرمایه گذار هر زمان خواست پولش را بردارد و سیستم بانکی و بانک مرکزی با داشتن یک بیمه مورد قبول کارها را انجام دهد.

خانم مستوفی در ادامه در مورد تضمین دولت برای سرمایه گذاران خارجی صحبت کردند و فرمودند که جذب سرمایه گذاری در کشورهای توسعه یافته بیشتر از کشورهای دیگر است و ضرورت برگزاری این نوع سمینارها به دلیل معرفی کشور ایران بسیار بالاست. ما باید بستر سازی انجام دهیم و در اتاق بازرگانی اصلاح قوانین سرمایه گذاری از دید افراد خارجی را انجام داده ایم و قوانین سرمایه گذاری ایران در وضعیت خوبی بسر میبرد.

آقای کوده ئی در صحبت های خود به اهمیت تشکیل جلسات B2B و پیگیری گزارش پیشرفت این نشست ها اشاره کردند.

آقای تقی خانی نیز در صحبت های خود به روابط خوب ایران با مالزی اشاره کردند و پیشنهاد کردند که برای مهمانان پکیج های معرفی فرصت های سرمایه گذاری ایران تهیه شود و لیست مدعوین و برنامه ها اعلام شود. ایشان اضافه کردند که اگر مبحث مالی و بانکی حل شود مطمئنا روابط به شکل خوبی تاثیر گذار خواهد بود.

آقای دکتر قنبری اشاره کردند که حوزه ها، زمینه ها و اطلاعات باید کامل باشد تا انشاالله خروجی های خوبی برای کشور داشته باشد.

خانم مسروری آمادگی اتاق تعاون را برای معرفی فرصت های سرمایه گذاری اعلام کردند.

آقای شریف در ادامه به مشکلات بخش خصوصی و عدم آمادگی مجموعه ها را برای بهره برداری از این فرصت اشاره کردند.

خانم مختاری اعلام آمادگی خود را جهت پرزنتیشن مبحث حلال که در کشور مالزی با استقبال خوبی رو به رو شده است، اشاره کرد.

در نهایت آقای دکتر زالی ضمن تشکر و قدردانی از حضور و مشارکت همه دستگاه های اجرایی دولتی و خصوصی، ابراز امیدواری کردند تا با برگزاری کنفرانس دوم، بتوان دستاوردهای خوب و ارزنده ای برای کشور حاصل شود.

جلسه در ساعت 17:25 پایان یافت.